Slaapkamer

 
Telefoonster

Omschrijving

Op regelmatige tijdstippen (wekelijks, elke drie dagen, …) wordt er telefonisch contact opgenomen met de inwoners.
Het doel is om te horen hoe het gesteld is met deze mensen en met hen een korte aangename babbel te slaan. Let op: Het gaat niet om diepgaande, verregaande psychologische gesprekken.

 

Benodigdheden:
In vele gevallen zijn het vrijwilligers die deze telefoontjes voor zich nemen. De senioren moeten voldoende sociaal en mondig zijn. Het is nodig hen de gepaste vorming aan te bieden en hen te blijven ondersteunen.
Tip: rekruteer deze vrijwilligers hoofdzakelijk uit de bestaande bezoekers. Stel het project voor in alle groepen.

What matters to you-methodiek

Omschrijving

Doel van deze methodiek is net dat extraatje doen voor de bewoner, naast de zorg die al wordt geleverd. Er wordt ingezet op het bevragen van de bewoner: wat is voor hem of haar echt belangrijk en waar kunnen we nog meer op inspelen? Wanneer zorgverleners echt luisteren naar de bewoner en zijn familie, wanneer ze focussen op wat voor hem belangrijk is, dan is de zorg warm, de kwaliteit beter en voelen de bewoners zich tevreden. Zo’n empathische houding creëert vertrouwen.

Levensboek ‘De schat van je leven’

Omschrijving

'Ze kunnen zich vaak de naam van hun meester uit de lagere school herinneren, maar weten niet meer wie ze gisteren op de koffie kregen.' Voor wie iemand met dementie verzorgt of in zijn omgeving heeft, klinkt de uitspraak erg herkenbaar. Maar tezelfdertijd lijken sommige dingen in hun geheugen gebeiteld. De schat van je leven neemt je mee in hun belevingswereld. Het biedt je concrete handvatten om hun levensverhaal in het dagelijks leven te verwerven. Hoe lees je hen voor? Waarom is muziek zo belangrijk?

 

Benodigd materiaal

Boek: ‘De schat van je leven’

Aanbod voor bedlegerige bewoners: uitzending activiteiten

Omschrijving

Sommige activiteiten zijn te druk voor bewoners. Of de bewoners zijn niet mobiel genoeg om aan de activiteiten mee te doen. Deze bewoners kunnen sommige activiteiten volgen op een Tv-scherm in een rustigere omgeving zoals op hun kamer. Dit wordt op voorhand afgeroepen via de parlofoon op welke tv-zender ze de activiteit kunnen volgen.

Benodigd materiaal

Camera, tv-scherm

Good practice

Technische dienst – Zorgcampus Denderrust (Alfons De Cockstraat 12/A, 9310 Aalst, Telefoon: 053 78 07 60)